Alertă în Europa! Unul dintre cele mai folosite produse, scos de pe rafturi în Italia pentru că ar produce cancer!

Alertă în Europa! Unul dintre cele mai folosite produse, scos de pe rafturi în Italia pentru că ar produce cancer!

Unul dintre cele mai cunoscute produse din Europa, faimoasa cremă de ciocolată Nutella, ar putea fi scos de pe rafturi.

Motivul? Crema conţine un ingredient care poate provoca o boală gravă: cancer. Producătorul Nutella, Ferrero, a ripostat şi susţine că produsele sale sunt 100% sigure.

Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară susţine că uleiul de palmier, conţinut de Nutella, cauzează cancer. Astfel, cei de la EFSA au recomandat tuturor părinţilor să consume produsul cu moderaţie, iar ideal ar fi să-l scoată din alimentaţia copiilor. Mai multe supermarketuri de renume din Italia au renunţat deja la Nutella, pentru a nu-şi asuma riscuri.

În contrapartidă, Ferrero, producătorul celebrei creme de ciocolată a lansat o campanie de advertising în care asigură pe toată lumea că produsele sale sunt 100% sigure. „Să fabricăm Nutella fără ulei de palmier ar însemna să facem un produs inferior, ar fi un pas în spate”, a declarat managerul Vincenzo Tapella pentru Reuters.

Conform cercetătorilor, uleiul de palmier devine cancerigen în momentul în care e încălzit la temperaturi mai mari de 200 de grade Celsius, aşa cum se întâmplă şi în acest caz.

12 ianuarie 2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Look TV

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca