Câinii te scapă de s(tr)esiune (VIDEO)

În sesiune, stresul este cel mai mare dușman al studenților. Pentru a trece mai ușor de febra examenelor, aceștia se pot relaxa în preajma animalelor de companie. La Cluj s-a lansat primul program din țară destinat terapiei prin interacțiunea cu câini.

24 Ian 2014 - 09:52 comentarii (0) vizualizari (297)

Terapia antistres cu ajutorul câinilor se folosește de mai mulți ani la o universitate din Canada. Acum programul a fost implementat și la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, de către o asociație a iubitorilor de animale.

”Este un program de tip antistres, pentru studenţi. Programul constă în oferirea într-un cadru structurat a unor exerciţii de relaxare prin interacţiunea cu animalele acreditate de terapie şi vom lucra în special cu câini de terapie”, a explicat Alina Rusu, conferenţiar la Facultatea de Psihologie a UBB.

Practic, studenţii vor învăţa anumite trucuri pentru a-i face pe câini să le respecte comenzile.

Potrivit psihologilor, aceste exerciţii îi vor ajuta pe tineri să îşi îmbunătăţească încrederea în sine și să se concentreze mai ușor.

”Exerciţiile pe care noi o să le facem aic au două scopuri: fie de relaxare, ceea ce înseamnă că creierul tău intră intr-o stare de linişte şi se poate recupera mai târziu prin învăţare, sau fie de concentrare a atenţiei”, a afirmat Anca Zăgrean, psiholog.

Câinii folosiți în acest program sunt acreditaţi, dar şi antrenaţi să lucreze cu persoane care au diferite probleme de ordin psihic, oameni care suferă de depresie sau care îşi revin după o traumă.

video platform video management video solutions video player

Stiri recomandate

Porsche deschide la Cluj o divizie IT pentru automobile (VIDEO)

6 Mar 2014 - 10:38
Primăvara vine cu vești bune pentru viitorii informaticieni. Compania Porsche va investi în România, unde intenționează să deschidă o divizie IT pentru...

Ne pleacă doctorii. Medicii și asistentele, atrași de ofertele de lucru din străinătate (VIDEO)

24 Mar 2014 - 09:40
Învață la ei acasă cum să salveze vieți, dar vor să muncească în străinătate. Sute de medici și asistente și-au căutat de lucru la un târg de cariere...

Studenții clujeni s-au întrecut în invenții (VIDEO)

21 Mar 2014 - 09:42
Speră să revoluţioneze lumea cu invenţiile lor. Studenţii clujeni s-au întrecut în proiecte ambiţioase care ne pot schimba viaţa. De la aparate...

Cei mai frumoși și dresați câini au făcut show la Cluj (VIDEO)

28 Apr 2014 - 11:26
Demonstraţii de căutare şi salvare, sporturi canine şi o minunată paradă a celor mai frumoase rase de câini. Au fost numai câteva dintre atracţiile...

Adaugă comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.