Ninsoarea face prăpăd în România! Maşini avariate, drumuri blocate, şcoli închise

Ninsoarea face prăpăd în România! Maşini avariate, drumuri blocate, şcoli închise

România este sub nămeţi! Ninsoarea şi viscolul fac ravagii în sudul şi estul ţării, iar codul galben şi portocaliu a fost prelungit de către ANM pănă luni în mai multe judeţe.

În Giurgiu şi Ilfov, 41 de localităţi au rămas fără curent electirc, din cauza viscolului şi a căderilor masive de zăpadă. În porturile Mangalia şi Midia, traficul maritim şi fluvial a fost închis din cauza visolului, în timp ce Poliţia Română a anunţat că au fost închise mai multe drumuri naţionale. DN24D Galaţi – Bârlad a fost închis în urmă cu puţin timp, la fel s-a procedat şi cu DN2 pe sectorul Buzău – limita cu judeţul Vrancea. De asemenea, circulaţia rutieră e întreruptă pe Autostrada Soarelui, pe sectorul cuprins între Bucureşti şi Feteşti. Căderile masive de zăpadă şi viscolul au făcut ravagii, zeci de maşini au fost avariate şi mai multe trenuri au rămas blocate în nămeţi, în timp ce altele nu au mai părăsit gara, fiind anulate.

Vremea rea i-a forţat pe cei de la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti să închidă toate unităţile de învăţământ din Bucureşti, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Buzău şi Tulcea pentru ziua de luni, 18 luni. În Brăila şi Olt, cursurile vor fi suspendate doar parţial.

Bucureştiul şi 11 judeţe din sud-estul ţării sunt sub avertizare de cod portocaliu de ninsori şi viscol, iar alte 12 judeţe din sud, est şi centru au fost avertizate cu cod galben. În Bucureşti şi Ilfov, Prahova, Buzău, Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Vrancea, Galaţi, Tulcea şi Constanţa, judeţe aflate sub avertizare cu cod portocaliu, vântul depăşeşte viteze de 80 de kilometri pe oră, iar vizibilitatea este redusă sub 50 de metri. Sub avertizare cu cod galben sunt judeţele Vaslui, Bacău, Covasna, Braşov, Dâmboviţa, Teleorman, Argeş, Vâlcea, Olt, Dolj, Giurgiu şi Mehedinţi.

17 ianuarie 2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Look TV

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca