Timișoara, cu un pas în finala Cupei Ligii. Bănățenii au câștigat cu ASA, pe un teren deplorabil

Timișoara, cu un pas în finala Cupei Ligii. Bănățenii au câștigat cu ASA, pe un teren deplorabil

ACS Poli Timișoara este cu un pas în finala Cupei Ligii, după ce a câștigat manșa tur a semifinalei cu ASA Târgu Mureș, scor 4-2.

Deși suprafața de joc de la Târgu Mureș a fost sub orice critică, jucătorii punându-și în real pericol sănătatea, arbitrul Iulian Călin a decis ca partida să se dispute conform programului stabilit. Meciul a debutat cu un scandal între fotbaliștii celor două echipe, după un fault al lui Mendy asupra lui Bărbuț (‘2). Morar l-a împins pe mijlocașul bănățenilor, moment în care au intervenit și ceilalți jucători. Conflictul nu a luat însă amploare, astfel că jocul s-a reluat destul de repede.

Oaspeții au deschis primii scorul, dintr-un penalty controversat. Centralul a arătat punctul cu var pentru timișoreni, după un presupus henț în careu al lui Marius Constantin (‘9). Artean a transformat impecabil și și-a dus echipa în avantaj (’11). La reluare, Bărbuț a centrat periculos în fața porții, mingea l-a depășit pe Mingote, însă niciun jucător al lui Poli nu a ajuns la balon (’15). La această fază, goalkeeper-ul gazdelor s-a accidentat, după ce s-a lovit de gheața de pe marginea terenului. Mingote a avut nevoie de îngrijiri medicale pentru a-și reveni. Portughezul l-a amenințat pe arbitru că-l dă în judecată, pentru că a permis ca acest meci să aibă loc, în ciuda stării gazonului.

Iulian Călin a oprit jocul preț de câteva minute, timp în care a discutat cu jucătorii celor două formații posibilitatea ca meciul să fie oprit. Până la urmă, centralul a decis ca partida să continue.

Mureșenii au reușit egalarea în minutul 26, prin Ciolacu, care l-a învins pe Straton cu un șut violent din doar câțiva metri. Timișorenii au replicat la fel de tăios. Artean a tras în bară de la marginea careului, execuție care l-a lăsat fără replică pe Mingote (’45+1).

Bănățenii au lovit decisiv în actul secund. Drăghici a dus scorul la 2-1, după o gafă a lui Marius Constantin (’62), iar Llorente a înscris și el, după ce a finalizat în stânga portarului (’67). Rus putea reduce din handicap, dintr-un voleu spectaculos, dar mingea s-a scurs în plasa laterală (’72).

Drăghici a semnat ratarea partidei! Atacantul a reluat în bară din doar câțiva metri, deși poarta era goală (’74). Cei care au marcat au fost mureșenii. Ciprian Rus a trimis imparabil, sub transversală, și a încins finalul de meci (’77). Ursu putea aduce egalarea în prelungiri, însă Straton a reușit să respingă în corner (’90+1). La cealaltă poartă, Bărbuț a șutat din interiorul careului, dar Mingote a parat execuția (’90+4). Popovici a închis tabela după o acțiune personală de toată frumusețea (’90+5)!

21 decembrie 2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Look TV

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca