Torționarul comunist, condamnat definitiv! Vișinescu, 20 de ani de închisoare!

Torționarul comunist, condamnat definitiv! Vișinescu, 20 de ani de închisoare!

Fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat în perioada 1950-1963, Alexandru Vișinescu, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare în dosarul în care e acuzat de crime împotriva umanității.

Vișinescu, în vârstă de 90 de ani, își va găsi sfârșitul după gratii. Anca Cernea, fiica fostului deținut politic Ioan Bărbuș, a declarat că nu își dorește ca torționarul să sufere. „Nu vrem ca el să sufere, dacă vrea Dumnezeu să mediteze în închisoare și să se mântuiască. Contează cel mai mult că acțiunile lui Vișinescu au fost definite drept crime. E foarte importantă condamnarea lui”, a punctat femeia.

Ca un fapt incredibil, unul dintre judecători a vrut să-l achite pe Vișinescu, considerând că faptele s-au prescris! Vișinescu e acuzat de moartea a 12 deținuți politici. Rudele victimelor cer daune de 100.000 de euro, deși consideră că nicio pedeapsă nu poate șterge faptele comise de Vișinescu. La Râmnicu Sărat, deținuții erau bătuți cu bestialitate, înfometați și lăsați fără medicamente dacă se îmbolnăveau.

În acest moment, în România mai trăiesc 35 de torționari, pe care societatea așteaptă să-i vadă după gratii.

10 februarie 2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Look TV

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca