ULTIMA ORĂ! Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, 3 ani cu suspendare în dosarul dezafilierii Craiovei

ULTIMA ORĂ! Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, 3 ani cu suspendare în dosarul dezafilierii Craiovei

Sursa foto: rtv.net

Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au fost condamnați la 3 ani cu suspendare în cazul dezafilierii Universității Craiova.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este una definitivă. DNA a făcut recurs după aflarea sentinței. La fel au procedat și cei doi condamnați. Sandu și Dragomir trebuie să plătească o amendă de 80.000 de lei și trebuie să presteze 3 luni de muncă în folosul comunității. Atât LPF, cât și FRF trebuie să plătească amenzi penale, în valoare totală de 370.000 de lei. Ceilalți membri CEx sunt absolviți de orice vină.

Sandu și Dragomir nu vor putea părăsi teritoriul României decât cu acordul unei instanțe pentru o perioadă de probațiune de doi ani. Instanța a dispus că Adrian Mititelu trebuie să primească 1 miliard de lei, adică peste 220 de milioane de euro. Suma ar trebui plătită de Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, FRF și LPF.

Procurorii DNA au cerut câte 14 ani de închisoare pentru Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, adică pedeapsa maximă, plus o treime spor de pedeapsă pentru circumstanțe agravante.

Reacţia lui Dragomir

„Directorul juridic al Federaţiei Române de Fotbal a făcut un raport, care ne-a convins pe toţi membrii comitetului executiv că, dacă nu îşi retrage plângerea penală Mititelu, atunci cluburile din prima ligă nu vor juca în cupele europene, iar echipele naţionale nu vor juca în competiţiile internaţionale. Am studiat dosarul, am cerut imperativ să se amâne o săptămână până îşi retrage plângerea. El n-a vrut, ne-a înjurat pe toţi şi apoi ne-a dat în penal. Procurorul ne-a trimis în penal pentru vot democratic. Procurorii cer 10 de ani, dar judecătorul trebuia să afle care e avantajul meu că am votat democratic. În ce societate din lume, nu din această ţară, vine directorul juridic al Federaţiei, nu al Ligii, cu referatul, cere să votăm preşedintele Federaţiei, noi votăm democratic şi ne trimite la puşcărie? Păi, atunci ce am hotărât noi în Comitetul Executiv a hotărât de ceva timp Adunarea Generală, unde sunt aproape 200. Pentru aşa ceva nu intră nimeni la puşcărie. Păi, înseamnă că eu tot ce am votat în Parlamentul României, şi bune, şi rele, înseamnă că pentru aia trebuie să mă execute. A, dacă se descoperea că am vorbit cu cineva, că am influenţat pe cineva, că am luat un leu de la cineva, atunci da. Dar nu există nicio probă”, a declarat Dragomir la România TV.

13 iunie 2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Look TV

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca