Ultima oră
Gigi Becali a anunţat primul transfer! "Mâine vine să semnăm" | VIDEO EXCLUSIV Gigi Becali a anunţat primul transfer! "Mâine vine să semnăm" | VIDEO EXCLUSIV
După Ovidiu Popescu, Gigi Becali a mai anunţat două plecări. ”Îmi fac echipă, o să am dubluri” | EXCLUSIV După Ovidiu Popescu, Gigi Becali a mai anunţat două plecări. ”Îmi fac echipă, o să am dubluri” | EXCLUSIV
”Eu am fost nevoit să fac asta pentru că am un contract de respectat”. Andrei Vlad, dezamăgit de statutul de rezervă ”Eu am fost nevoit să fac asta pentru că am un contract de respectat”. Andrei Vlad, dezamăgit de statutul de rezervă
Răzvan Lucescu a spus lucrurilor pe nume după ce a făcut istorie în Grecia şi a câştigat un nou titlu cu PAOK: ”Nimeni nu ne dădea vreo şansă!”

Răzvan Lucescu a spus lucrurilor pe nume după ce a făcut istorie în Grecia şi a câştigat un nou titlu cu PAOK: ”Nimeni nu ne dădea vreo şansă!”
“Arne Slot, la la la la la”. Jurgen Klopp a cântat pentru a-l face să se simtă binevenit pe succesorul său la Liverpool “Arne Slot, la la la la la”. Jurgen Klopp a cântat pentru a-l face să se simtă binevenit pe succesorul său la Liverpool
VIDEO | Rapid - FCSB 2-0. Titularii giuleştenilor trec de rezervele campioanei VIDEO | Rapid - FCSB 2-0. Titularii giuleştenilor trec de rezervele campioanei

Champions League a revenit! RB Leipzig - Real Madrid 0-1. Meci controversat câştigat de spanioli! Copenhaga - Manchester City 1-3. Englezii sunt aproape de calificare după primul meci

Champions League Publicat de Daian Cutu pe 14 feb 2024
mail-share icon Email

 

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/21489507/2/profimedia-0846299184.jpg

 

RB Leipzig - Real Madrid, scor 0-1, în turul optimilor

Echipa spaniolă Real Madrid a învins marţi seara, în deplasare, scor 1-0, gruparea RB Leipzig, în prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor.

Gazdele au marcat încă din minutul 2, prin Benjamin Sesko, dar golul a fost anulat pentru o poziţie de ofsaid. Madrilenii au încercat apoi în câteva rânduri poarta lui Gulacsi, iar Brahim Diaz a deschis scorul în startul reprizei secunde, minutul 48, când a driblat superb mai mulţi adversari şi a şutat la colţul lung, din interiorul careului, învingându-l pe portarul gazdelor. După gol, elevii lui Marco Rose au căutat egalarea şi au presat, însă aproape de gol a fost tot Realul, prin bara lui Vinicius Junior, în minutul 72.

Brahim Diaz a ieşit accidentat în minutul 84 şi Real s-a impus cu 1-0 în prima manşă a optimilor de finală din Liga Campionilor.

Returul de la Madrid se dispută în ziua de 6 martie.

FC Copenhaga - Manchester City, scor 1-3, în turul optimilor

Echipa engleză Manchester City s-a impus luni seara, în deplasare, scor 3-1, în faţa formaţiei daneze FC Copenhaga, în manşa tur a optimilor de finală ale Ligii Campionilor.

Campioana Europei şi a lumii, Manchester City a ratat prima ocazie a meciului, prin Nathan Ake, în minutul 6, pentru ca în minutul 10 De Bruyne să deschidă scorul cu un şut din careu la colţul lung. Guardiola l-a pierdut apoi pe Grealish, care a ieşit accidentat în minutul 21, iar oaspeţii au trimis în bară, în minutul 23.

În minutul 34 a venit golul egalizator al danezilor, înscris de Mattsson, însă Bernardo Silva a readus în avantaj echipa oaspete, cu un gol marcat în primul minut al prelungirilor primei reprize. Haaland a trimis în bară în minutul 77, iar Foden a stabilit rezultatul final în minutul 90+2, făcând mai uşoară misiunea echipei lui Guardiola pentru returul din 6 martie.


Astăzi, spectacolul din Champions League revine pe canalele Prima Sport şi online pe PrimaPlay.ro.

Partida RB Leipzig - Real Madrid 0-1 (Brahim Diaz 48)

RB Leipzig: Gulacsi – Simakan, Klostermann, Orban, Raum – Olmo, Henrichs, Schlager, Simons – Openda, Sesko

Rezerve: Blaswich, ingerie, Lenz, Bitshiabu, Elmas, Haidara, Poulsen, Seiwald, Baumgartner, Lukeba, Jatta, Kampl

Real Madrid: Lunin – Carvajal, Nacho, Tchouameni, Mendy – Valverde, Kroos, Camavinga, Brahim Diaz – Rodrygo, Vinicius

Rezerve: Arrizabalaga, Gonzalez, Modric, Joselu, Lucas Vazquez, Ceballos, Fran Garcia, Arda Guler, Mario Martin, Paz, Alvaro Carrillo, Ramon

Min 90+4. Final de meci!

Min 48. GOOOL Real Madrid! Brahim Diaz a inventat o fază incredibilă şi a trimis mingea superb în poartă!

 

Min 46. A început repriza secundă!

Min 45. Final de primă repriză!

Min 1. A început meciul!


După trei înfrângeri consecutive în Bundesliga în acest an, RB Leipzig pare că şi-a revenit şi a obţinut 4 puncte din ultimele 2 meciuri. Leipzig a terminat pe locul 2 grupa de UCL, din care au mai făcut parte Manchester City, Young Boys şi Steaua Roşie Belgrad.

Nemţii au dat peste unul dintre cei mai dificili adversari posibili şi vor avea un meci extrem de complicat în faţa trupei lui Ancelotti.

De cealaltă parte, Real Madrid este liderul la zi din LaLiga şi este foarte aproape de cucerirea unui nou titlu de campioană, după ce a defilat în ultima etapă în victoria cu 4-0 cu Girona, locul secund din campionatul Spaniei. Madrilenii au terminat neînvinşi grupa de UCL, însă au câteva absenţe importante în deplasarea din Germania din acestă seară.

"Los Blancos" nu se vor putea baza în această seară pe David Alaba, Jude Bellingham, Thibaut Courtois Eder Militao şi Antonio Rudiger, toţi fiind accidentaţi.

Cele două formaţii s-au întâlnit şi sezonul trecut, în două rânduri, în grupele UCL. Real Madrid s-a impus cu 2-0 în meciul tur de pe Bernabeu, dar Leipzig şi-a luat revanşa şi a câştigat cu 3-2 partida din Germania.

Partida Copenhaga - Manchester City 1-3 (Mattsoon 34) // (De Bruyne 10, Bernardo Silva 45+5, Foden 90+3)

FC Copenhaga : Grabara - Diks, Vavro, Claesson, Mattsoon - Diogo, Elyounoussi, Jelert - McKenna, Achouri, Falk

Rezerve: Runarsson, Buur, Sorensen, Larsson, Cornelius, Oskarsson, Ankersen, Meling, Clem, O Hojlund, Roony, Froholdt

Manchester City: Ederson - Walker, Stones, Dias, Ake - Rodri, De Bruyne, Bernardo - Foden, Grealish, Haaland.

Rezerve: Ortega Moreno, Carson, Doku, Alvarez, Akanji, Nunes, Bobb, Wright, Susoho, Lewis.

Min 90+4. Final de meci!

Min 90+3. GOOOOL Manchester City! Phil Foden a trimis mingea în poartă după o pasă de la Kevin De Bruyne.

 

Min 46. A început repriza secundă!

Min 45+6. Final de primă repriză!

Min 45+5. GOOOOL City! Bernardo Silva a egalat cu un şut elegant!

 

Min 34. GOOOOL Copenhaga! Mattsoon a profitat de gafa uriaşă a lui Ederson şi a egalat!

 

Min 10. GOOOOOL City! De Bruyne a marcat cu un plasat!

 
Min 1. A început meciul!

După ce a reuşit să obţină un singur punct din primele trei meciuri din grupă, Copenhaga a avut un parcurs de senzaţie, reuşind să câştige cu Manchester United şi Galtasaray şi să remizeze cu câştigătoarea grupei, Bayern Munchen. Astfel, danezii au obţinut calificarea în şaisprezecimile Uefa Champions League de pe locul 2.

În campionatul intern, Copenhaga duce o luptă aprigă la titlu şi se află pe locul 3, la doar 3 puncte distanţă de liderul Midtjylland.

De cealaltă parte, Manchester City este neînvinsă de 13 meciuri în toate competiţiile. Trupa lui Pep Guardiola câştigat grupa cu 6 victorii din 6, având o medie de 3 goluri marcate pe meci. Din grupa cetăţenilor au mai făcut parte RB Leipzig, Young Boys şi Steaua Roşie Belgrad.

În campionat, actuala deţinătoarea a trofeului UCL se află pe locul secund, la 2 puncte de liderul din Premier League, Liverpool.

Cele două echipe s-au mai duelat de-a lungul timpului, de două ori în Europa League, în sezonul 2008/2009, şi de două ori în sezonul trecut de Uefa Champions League. Manchester City a câştigat de 3 ori, iar utlima confruntarea s-a încheiat la egalitate

mail-share icon Email
viewscnt