Ultima oră
Răzvan Lucescu e campion în Grecia! PAOK obţine dramatic titlul în ultima etapă Răzvan Lucescu e campion în Grecia! PAOK obţine dramatic titlul în ultima etapă
VIDEO | Rapid - FCSB 2-0, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul orgoliilor pe Giuleşti. Petrila înscrie cu un şut perfect plasat VIDEO | Rapid - FCSB 2-0, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul orgoliilor pe Giuleşti. Petrila înscrie cu un şut perfect plasat
Englezii au dat verdictul după un nou meci integralist pentru Drăguşin: ”Este primul jucător din acest an care a avut inteligenţa necesară să facă asta!”. Ce notă a primit românul

Englezii au dat verdictul după un nou meci integralist pentru Drăguşin: ”Este primul jucător din acest an care a avut inteligenţa necesară să facă asta!”. Ce notă a primit românul
VIDEO | Alexander Zverev a câştigat la Roma al 6-lea trofeu Masters din carieră VIDEO | Alexander Zverev a câştigat la Roma al 6-lea trofeu Masters din carieră
VIDEO | Inter - Lazio 1-1. Campioana Italiei a salvat remiza pe final VIDEO | Inter - Lazio 1-1. Campioana Italiei a salvat remiza pe final
Dumitru Dragomir ştie ce transfer trebuie să facă Becali la FCSB. Surpriză mare: ”Piticul ăsta e cel mai bun!”

Dumitru Dragomir ştie ce transfer trebuie să facă Becali la FCSB. Surpriză mare: ”Piticul ăsta e cel mai bun!”

VIDEO ǀ Bayern Munchen – Borussia Dortmund 4-2! Bavarezii trec pe primul loc în Bundesliga. BVB îşi salvează onoarea în a doua repriză

Bayern Munchen Publicat pe 1 apr 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38296/21082048/2/profimedia-0766571414.jpg

Bayern Munchen – Borussia Dortmund 4-2, meci contând pentru etapa a 26-a din Bundesliga, a fost transmis în direct de către Prima Sport 1. ”Der Klassiker” a putut fi urmărit şi online prin intermediul platformei www.primaplay.ro, la fel ca în cazul majorităţii meciurilor din top 5 campionate ale Europei.

  • În acelaşi timp, cele mai importante faze ale confruntării granzilor Germaniei au fost redate în regim live video & text de către site-ul www.primasport.ro.

În urma acestui rezultat, Bayern Munchen adună 55 de puncte în clasament şi urcă pe primul loc în Bundesliga. Borussia Dortmund rămâne cu 53 de puncte şi coboară pe locul 2.

Bayern Munchen – Borussia Dortmund 4-2 (Upamecano 13, Muller 18, 23, Coman 50 / Can 72 p, Malen 90), la Prima Sport 1

Echipele de start:

  • Bayern Munchen: Sommer - Pavard, Upamecano, de Ligt, Davies - Kimmich, Goretzka - Coman, Muller, Sane - Choupo-Moting
  • Antrenor: Thomas Tuchel
  • Borussia Dortmund: Kobel - Wolf, Sule, Schlotterbeck, Ryerson - Brandt - Bellingham, Can, Guerreiro, Reus - Haller
  • Antrenor: Edin Terzic

Min. 90 + 5: Fluier final! Bayern Munchen – Borussia Dortmund se termină 4-2!

Min. 90: GOL Borussia Dortmund! Malen marchează cu o execuţie norocoasă, în care aproape a luftat balonul.

Min. 85: GOL anulat pentru Bayern, din nou pentru offside! Gnabry îl lobează elegant pe Kobel, dar BVB face pasul corect în faţă şi evită un nou gol primit.

Min. 72: GOL Borussia Dortmund! Emre Can şutează imparabil şi înscrie golul de onoare pentru echipa sa. Sommer nu a putut interveni, chiar dacă a ghicit colţul.

Min. 72: Penalty obţinut de Jude Bellingham pentru BVB, faultat de Gnabry.

Min. 59: GOL anulat pentru Bayern Munchen pe motiv de offside! Choupo-Moting a marcat din semifoarfecă, însă atacantul bavarezilor se afla în afara jocului.

Min. 50: GOL Bayern Munchen! Sane îi pasează excelent lui Coman, care duce scorul la 4-0 pentru bavarezi îndeplinind o simplă formalitate.

Min. 46: A început a doua repriză!

Min. 45 + 3: La pauză Bayern Munchen conduce Borussia Dortmund cu 3-0!

Min. 23: GOL Bayern Munchen! Sane şutează de la distanţă, iar Muller îşi trece în cont dubla pe respingerea lui Kobel. 

Min. 18: GOL Bayern Munchen! Kimmich îi centrează din corner lui De Ligt, care reia cu capul. Balonul ajunge la Muller, care are, ca de obicei, o intuiţie ieşită din comun şi dublează avantajul bavarezilor. 

Min. 13: GOL Bayern Munchen! Upamecano încearcă să îi ofere o pasă lui Sane. Portarul Kobel luftează incredibil pe lângă minge încercând o degajare. Golul îi este acordat fundaşului central al bavarezilor. 

Min. 12: Emre Can (BVB) primeşte primul cartonaş galben din Clasicul Germaniei pentru un fault la Kimmich,

Min. 7: Fază periculoasă de joc pentru Borussia Dortmund! Şutul căpitanului oaspeţilor Marco Reus este blocat în ultima clipă de către De Ligt. 

Min. 1: A început meciul!


Clasicul Germaniei are o miză mai mare ca niciodată. După 10 sezoane în care bavarezii au câştigat Bundesliga, dominaţia autoritară a titanului din Munchen poate fi oprită chiar de către marea rivală din Dortmund. Înaintea meciului, Borussia este lideră în campionat cu 53 de puncte, în timp ce Bayern ocupă locul secund, cu doar un punct mai puţin.

Borussia Dortmund este cea mai în formă echipă din Bundesliga. ”Galben-negrii” au obţinut 9 victorii şi un egal în ultimele 10 meciuri din campionat, în timp ce Bayern Munchen s-a clătinat serios: 5 succese, 3 remize şi două eşecuri. Chiar şi aşa, Bayern Munchen rămâne echipa cu cea mai puternică ofensivă şi defensivă din ”Deutschland”: 72 de goluri marcate şi 27 de goluri primite. BVB are al doilea cel mai bun atac (55 de goluri marcate) şi a patra cea mai bună apărare (31 de goluri încasate).

În privinţa istoriei confruntărilor directe, Bayern Munchen s-a impus de 65 de ori, Borussia Dortmund de 32 de ori, iar alte 35 de episoade din ”Der Klassiker” s-au terminat la egalitate. Meciul tur dintre cele două rivale s-a încheiat cu o remiză, scor 2-2, pe Signal Iduna Park. Aşa cum era de aşteptat, protagonistele Clasicului Germaniei sunt şi cele mai titrate echipe din istoria Bundesligii. Bayern a câştigat campionatul de 31 de ori, în timp ce Borussia Dortmund şi-a impus supremaţia doar de 5 ori (la egalitate cu Mönchengladbach) în competiţia internă. BVB a câştigat ultima dată Bundesliga în sezonul 2011-2012, pe vremea când echipa era pregătită de Jurgen Klopp. De atunci, gruparea de pe ”Allianz Arena” a cucerit Bundesliga de 10 ori la rând.

Echipele probabile:

  • Bayern Munich (3-4-2-1): Sommer - Pavard, Upamecano, De Ligt - Cancelo, Kimmich, Goretzka, Davies - Sane, Muller -  Choupo-Moting.
  • Borussia Dortmund (4-3-3): Kobel - Wolf, Sule, Schlotterbeck, Ryerson - Bellingham, Can, Guerreiro -Brandt, Haller, Reus.

Jamal Musiala (20 de ani), cu 11 goluri şi 9 pase decisive, este cel mai bun marcator şi cel mai bun pasator pentru Bayern Munchen în actualul sezon din Bundesliga. Musiala va rata Clasicul Germaniei din cauza unei accidentări.

Pentru Borussia Dortmund golgheterul echipei este Julian Brandt (26 de ani), autor a 8 goluri în campionat. Raphaël Guerreiro (29 de ani) este furnizorul celor mai multe pase decisive (9) din tabăra celor de la BVB.

Sursa foto: Profimedia

mail-share icon Email
viewscnt

Bayern Munchen

Ultimele articole Toate articolele