Ultima oră
Cristi Balaj, ironii la adresa unui arbitru din Superliga. „Bine că e la VAR, nu în teren” Cristi Balaj, ironii la adresa unui arbitru din Superliga. „Bine că e la VAR, nu în teren”
VIDEO | Csikszereda - Unirea Slobozia, în direct pe Prima Sport 1. Oaspeţii au deschis scorul VIDEO | Csikszereda - Unirea Slobozia, în direct pe Prima Sport 1. Oaspeţii au deschis scorul
"Când m-am apucat de fotbal nu mă gândeam că am să ajung atât de sus". La exact 18 ani de la semifinala cu Middlesbrough, Nicolae Dică a rememorat dubla istorică | EXCLUSIV "Când m-am apucat de fotbal nu mă gândeam că am să ajung atât de sus". La exact 18 ani de la semifinala cu Middlesbrough, Nicolae Dică a rememorat dubla istorică | EXCLUSIV
Prima echipă retrogradată oficial în Serie B, după 3-0 cu Frosinone Prima echipă retrogradată oficial în Serie B, după 3-0 cu Frosinone
John Textor, patronul grupărilor Olympique Lyon şi Botafogo, suspendat 45 de zile în Brazilia. Care este motivul John Textor, patronul grupărilor Olympique Lyon şi Botafogo, suspendat 45 de zile în Brazilia. Care este motivul
Naţionala României se reuneşte duminică, pentru dubla cu Cehia din faza play-off CM2025 Naţionala României se reuneşte duminică, pentru dubla cu Cehia din faza play-off CM2025

Nu e Drăguşin sau Man! Englezii au numit jucătorul român care trebuie urmărit la EURO

Echipa nationala Publicat de Tudor Moisa pe 28 mar 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/21538819/1/romania-irlanda-de-nord-amical-22-03-2024.jpg

Mai puţin de trei luni ne despart de startul Campionatului European. După o pauză de opt ani, naţionala României va fi şi ea prezentă la turneul din Germania.

Chiar dacă Radu Drăguşin este cel mai important jucător român, iar Dennis Man este cel mai în formă, englezii consideră că un alt component al naţionalei trebuie urmărit la EURO.

Jurnalişti de la Daily Mail au scris despre George Puşcaş că va fi "cheia naţionalei" României. De asemenea, aceştia au punctat faptul că atacantul împrumutat de Genoa la Bari este al doilea cel mai bun marcator dintre jucătorii selecţionaţi de Edi Iordănescu.

"Deşi România nu este recunoscută petru apariţiile dese la turneele finale, progresul recent este o răsplată a planului pe termen lung impus de Federaţie. Un grup impresionat de talente a şocat Anglia la Campionatul European U21 din 2019, când în naţionala noastră se aflau nume precum James Maddison, Mason Mount sau Fikayo Tomori. Mulţi dintre jucătorii de atunci ai României şi-au făcut ulterior în naţionala de seniori.

România şi-a asigurat calificarea cu 22 de puncte în 10 meciuri de calificare, fiind cu 5 puncte peste mult mai experimentata echipă a Elveţiei. În ciuda campaniei impresionante de calificare, faptul că România a marcat doar 16 goluri în 10 meciuri ne arată că trebuie să ne aşteptăm la meciuri strânse din partea lor.

Jucătorul de urmărit? George Puşcaş. Fanii din Championship şi-l vor aminti pentru cele trei sezoane la Reading. El va fi cheia naţionalei, atacantul de la Bari având 11 goluri în cele 41 de selecţii. Numai veteranul Nicolae Stanciu are mai multe goluri marcate la naţională, 14 în 67 de partide.

Selecţionerul României este Edward Iordănescu, campion al României cu CFR Cluj. Campania impresionantă de calificare a dus România în urna a doua la tragerea la sorţi, fapt care creşte speranţele naţionalei de a obţine biletele pentru fazele eliminatorii de la EURO 2024", au notat jurnaliştii englezi.

mail-share icon Email
viewscnt