Ultima oră
Ce urcare în clasamentul WTA pentru Irina Begu! Ce urcare în clasamentul WTA pentru Irina Begu!
Minnesota Timberwolves a eliminat-o pe Denver Nuggets după un comeback senzaţional! Coincidenţă uluitoare Minnesota Timberwolves a eliminat-o pe Denver Nuggets după un comeback senzaţional! Coincidenţă uluitoare
Ce lovitură se pregăteşte în Superligă! Un jucător de la "U" Cluj, dorit de Gigi Becali la FCSB Ce lovitură se pregăteşte în Superligă! Un jucător de la "U" Cluj, dorit de Gigi Becali la FCSB
Camila Giorgi, acuzată şi de furt Camila Giorgi, acuzată şi de furt
VIDEO | Dinamo - Csikszereda, astăzi, de la 20:00, în direct la Prima Sport 1! „Câinii” , favoriţi la prima vedere VIDEO | Dinamo - Csikszereda, astăzi, de la 20:00, în direct la Prima Sport 1! „Câinii” , favoriţi la prima vedere
A picat varianta Louis Munteanu! Cine este atacantul din Superliga pe care îl vrea Gigi Becali A picat varianta Louis Munteanu! Cine este atacantul din Superliga pe care îl vrea Gigi Becali

Fanii vor banii înapoi! Guvernul din Hong Kong se implică. ”Absenţa lui Messi a stârnit furie”

Staruri din fotbal Publicat pe 5 feb 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38211/21483192/1/profimedia-0843421350.jpg

Organizatorii meciului amical al echipei Inter Miami din Hong Kong s-au angajat ca Lionel Messi să joace cel puţin 45 de minute, a dezvăluit luni ministrul sportului din Hong Kong, după ce absenţa superstarului argentinian la partida de duminică a stârnit furia publicului.

Căpitanul campioanei mondiale Argentina, care suferă oficial de o întindere la ischiogambieri, a rămas pe bancă pe toată durata meciului amical de duminică, câştigat cu 4-1 în faţa unei echipe din Hong Kong.

Faptul că nu a jucat deloc i-a înfuriat pe cei 38.323 de spectatori care plătiseră minimum 125 de dolari (115 euro), şi în multe cazuri de cinci ori mai mult, pentru a-şi vedea idolul în acţiune. Scandările "daţi-ne banii înapoi" şi acestea au escaladat până la fluierul final, când englezul David Beckham, coproprietar al clubului din Miami, a fost huiduit în timp ce încerca să mulţumească publicului.

Guvernul din Hong Kong se implică

Guvernul din Hong Kong a transmis două comunicate duminică seara, declarându-se "extrem de dezamăgit" şi ameninţând că va retrage finanţarea publică de 1,9 milioane de euro organizatorului evenimentului, Tatler Asia, o instituţie de modă şi stil de viaţă de lux.

"Una dintre principalele condiţii ale acordului nostru de finanţare cu Tatler Asia a fost ca Messi să joace cel puţin 45 de minute, în funcţie de condiţia fizică şi de siguranţă", a declarat Kevin Yeung, secretarul pentru Cultură, Sport şi Turism din Hong Kong, în cadrul unei conferinţe de presă, luni. "Ieri, înainte de începerea meciului, organizatorul Tatler Asia a reafirmat că Messi va juca în a doua repriză", a explicat el.

Yeung, care a asistat la meciul de pe stadion alături de alţi oficiali, printre care şeful executivului din Hong Kong, John Lee, a declarat că guvernul local a încercat să negocieze cu organizatorul atunci când jucătorul de 36 de ani nu a apărut pe teren la începutul reprizei secunde.

Negocierile au ajuns într-un impas cu zece minute înainte de finalul meciului, fiind respinse "soluţii" precum apariţia lui Messi pe teren pentru a interacţiona cu fanii şi a primi trofeul.

Ministrul a adăugat că guvernul din Hong Kong va lua o decizie cu privire la retragerea sprijinului financiar planificat după ce va analiza faptele împreună cu organizatorul evenimentului.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri