Ultima oră
”Are un antrenor bun”. Zeljko Kopic, susţinut de un jucător ce a scris istorie la Dinamo ”Are un antrenor bun”. Zeljko Kopic, susţinut de un jucător ce a scris istorie la Dinamo
CCA a anunţat brigada pentru primul meci al etapei a noua din play-off, Sepsi – Rapid CCA a anunţat brigada pentru primul meci al etapei a noua din play-off, Sepsi – Rapid
”În funcţie de ce transferuri se vor face”. Viitor incert pentru un fundaş de la FCSB ”În funcţie de ce transferuri se vor face”. Viitor incert pentru un fundaş de la FCSB
Florentin Petre a ajuns în Liga 3! E aproape de o performanţă importantă Florentin Petre a ajuns în Liga 3! E aproape de o performanţă importantă
Daniel Sandu anunţă transferuri importante la Rapid. ”Va fi un mix între români şi străini” Daniel Sandu anunţă transferuri importante la Rapid. ”Va fi un mix între români şi străini”
VIDEO | Rafael Nadal s-a calificat greu în turul secund de la Roma VIDEO | Rafael Nadal s-a calificat greu în turul secund de la Roma

VIDEO | Chelsea - Manchester City 0-1! Dubla schimbare de geniu a lui Guardiola le aduce toate cele trei puncte ”cetăţenilor”

Premier League Publicat pe 5 ian 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38266/20971800/8/322872974-5847817961928464-3659474035619562996-n.jpg

Manchester City a învins în deplasare cu scorul de 1-0 pe Chelsea într-un meci transmis în direct de Prima Sport 1 din etapa a 19-a din Premier League.

Unicul gol al partidei a fost marcat de Mahrez în minutul 63 din pasa lui Grealish, ambii fotbalişti introduşi de Pep Guardiola în a doua repriză.

În urma acestui rezultat, ”cetăţenii” îşi consolidează poziţia secundă în clasament. City adună 39 de puncte şi continuă cursa de urmărire a liderei Arsenal (44 de puncte).

Chelsea rămâne cu 25 de puncte pe locul al 10-lea, la 10 puncte distanţă de Manchester United, ocupanta locului al 4-lea, ultimul care duce în grupele Champions League.

Chelsea - Manchester City 0-1 (Mahrez 63)

Echipele de start: 

  • Chelsea: Kepa - Azpilicueta, Thiago Silva, Koulibaly, Cucurella - Zakaria, Kovacic - Ziyech, Sterling, Pulisic – Havertz; Rezerve: Aubameyang, Bettinelli (P),  Chalobah, Chukwuemeka,  Gallagher, Giraud-Hutchinson, Hall, Humphreys, Jorginho;
  • Manchester City: Ederson - Walker, Stones, Ake, Cancelo - Rodrigo, De Bruyne, Gundogan (C) - Bernardo, Haaland, Foden; Rezerve: Ortega Moreno, Phillips, Grealish, Alvarez, Gomez, Akanji, Mahrez, Palmer, Lewis.

Min. 90 + 5: Fluier final: Chelsea - Manchester City se termină 0-1!

Min. 90 + 3:  Koulibaly (Chelsea) primeşte cartonaşul galben.

Min. 90 + 1: Chelsea are o ocazie nesperată de egalare pe contraatac. Şutul lui Hall se duce peste poarta lui Ederson. 

Min. 89: Kovacic (Chelsea) vede primul cartonaş galben al meciului. 

Min. 86: Schimbare la Manchester City: intră Phillips, iese Rodri. 

Min. 73: Kepa ezită să plonjeze pentru a respinge o centrare, iar Haaland ajunge târziu la minge, astfel că starul norvegian nu poate introduce balonul în poarta goală pentru 2-0. 

Min. 68: Triplă schimbare la Chelsea: ies Aubameyang, Cucurella şi Ziyech, intră Giraud-Hutchinson, Hall şi Gallagher.

Min. 63: GOL Manchester City! Grealish îi centrează lui Mahrez, care deschide scorul cu poarta goală. 

Min. 60: Dublă schimbare la City: intră Mahrez şi Grealish, ies Silva şi Foden.

Min. 59: Ocazie pentru Manchester City! Şutul lui De Bruyne din careu este puternic, însă mingea se duce la un metru de poarta adversă.

Min. 56: Ocazie pentru Chelsea! Silva trimite din careu puţin pe lângă poarta ”cetăţenilor”. 

Min. 52: Ocazie pentru Manchester City! Şutul lui De Bruyne este respins de Kepa. 

Min. 51: Ocazie pentru Manchester City! Lovitura de cap a lui Ake loveşte bara porţii apărate de Kepa. 

Min. 46: A început a doua repriză! Dublă schimbare la Manchester City: ies Walker şi Cancelo, intră Akanji şi Lewis. 

Min. 45 + 2: La pauză scorul este 0-0!

Min. 44: Ocazie mare pentru Chelsea! Chukwuemeka trimite în bară. Ulterior, şutul lui De Bruyne pe contraatac este reţinut de Kepa. 

Min. 37: Ocazie pentru Manchester City! Haaland scapă singur cu portarul, însă mingea îi vine pe stângul, iar şutul său se duce departe de ţintă. 

Min. 33: Şutul lui Gundogan (City) de la aproximativ 22 de metri, din lateral, este slab şi se duce în out de poartă. 

Min. 24: Ocazie pentru Chelsea! Şutul-centrare expediat de Ziyech este respins cu dificultate de portarul Ederson. 

Min. 22: Schimbare la Chelsea: iese Pulisic accidendat, intră Chukwuemeka. 

Min. 16: Stones (City) îl blochează incredibil din alunecare pe Pulisic, aflat în situaţie periculoasă de a deschide scorul.

Min. 8: Lobul lui Cucurella de la distanţă se opreşte în plasa laterală fără să îi creeze în cele din urmă emoţii lui Ederson. 

Min. 5: Schimbare rapidă la Chelsea: iese Sterling accidentat, intră în locul lui Aubameyang. 

Min. 1: A început meciul!


Partida Chelsea - Manchester City, din runda a 19-a de Premier League, va avea loc joi, de la ora 22:00 şi va putea fi urmărită în direct pe canalul Prima Sport 1 şi online pe PrimaPlay.ro.

Echipa lui Pep Guardiola are primul test important din 2023 şi se va deplasa la Londra pentru a da piept cu Chelsea. ”Cetăţenii” se află în continuare pe a doua poziţie, la 8 puncte de liderul Arsenal şi sunt nevoiţi să câştige pentru a micşora distanţa faţă de ”tunari”. City a pierdut puncte în primul duel din 2023, contra lui Everton, unde a încheiat la egalitate 1-1.

De cealaltă parte, Chelsea se află pe poziţia a zecea în Premier League şi nu o duce prea bine de când a fost numit Graham Potter. Londonezii a remizat etapa trecută în faţa lui Nottingham şi au doar o victorie în ultimele 7 meciuri în campionat. Forma slabă a ”albaştrilor” poate fi pusă pe seama atacului care a marcat doar 4 goluri în ultimele 7 meciuri de Premier League. 

În ultimele cinci întâlniri dintre cele două, ”cetăţenii” şi-au pus în cont trei victorii, în timp ce londonezii au doar două. 

Poate Chelsea să îl oprească pe Erling Haaland?

Graham Potter trebuie să găsească o soluţie pentru a-l opri pe Erling Haaland. Norvegianul a ajuns la 21 de goluri în campionat şi este principala aramă a lui Manchester City, marcând în fiecare partidă de când s-au reluat competiţiile în Anglia. Pe lângă masivul atacant, Foden şi de Bruyne au un sezon senzaţional în Premier League, englezul a reuşit să marcheze 7 goluri şi să ofere 3 pase decisive, în timp ce de Bruyne a oferit 9 assist-uri şi a înscris de 3 ori.

Principalii marcatori ai lui Chelsea sunt Sterling, fost elev a lui Pep Guardiola la City, şi Havertz, ambii cu câte patru goluri în actuala stagiune.

Echipele probabile:

  • Chelsea: Kepa; Azpilicueta, Silva, Koulibaly, Cucurella; Kovacic, Zakaria; Sterling, Mount, Pulisic; Aubameyang
  • Manchester City: Ederson; Walker, Stones, Akanji, Cancelo; Gundogan, Rodri, De Bruyne; Silva, Haaland, Foden
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Premier League

Ultimele articole Toate articolele